Felles front mot NRK for å bevare opphavsrettsprinsippet

Felles front mot NRK for å bevare opphavsrettsprinsippet

Norske Scenografer har sammen med 14 andre norske rettighetshaverorganisasjoner sendt et åpent brev til NRK ved kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og dramasjef Ivar Køhn, hvor vi krever at NRK sikrer god betaling til alle som jobber i statskanalens ­produksjoner.
Forbundene ønsker en kollektiv avtale som sikrer våre medlemmers rettigheter når programmer de medvirker i blir vist på tv og nett-tv og at programmene blir tilgjengelig gjennom NRKs nettarkiv.

Brevet er signert av Norsk Sceneinstruktørforening, Norske Filmregissører, Norsk Filmforbund, Norske Dansekunstnere, Norske Dramatikeres Forbund, Norsk Revyforfatterforening, Musikernes fellesorganisasjon, GramArt, Norsk Artistforbund, Norsk Oversetterforening, Norsk Tonekunstnersamfund, Den norske Forfatterforening, Norske Scenografer, Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening og Norsk audiovisuell oversetterforening.

Avtalen vil forenkle klareringen av rettigheter slik at NRK-arkivene lettere kan gjøres tilgjengelig for publikum.

AR-160219978.jpg&MaxW=650&imageVersion=16by9