Hvilken rolle spiller scenografi og kostyme i scenekunsten? Hva er de sentrale problemstillingene innenfor feltet?

Vårens første Kostyme- og Scenografiforum førstkommende torsdag 25.februar kl 18.00 til 20.00 i Auditoriet.
Torsdag 25.februar vil de to lysdesignerne Ellen Ruge og Elisabeth Kjeldahl Nilsson diskutere ulike tilnærminger til lysdesign.

Tid: Torsdag 25.november 2015 kl. 18-20.
Sted: Auditoriet, Kunsthøgskolen i Oslo. 

Samtalen ledes av Anette Therese Pettersen.
Lydesign Ellen Ruge for Ulysses vender hjem.Den Norske Opera & Ballett. Foto Erik Berg. http://www.ellenruge.se

Lydesign Ellen Ruge for Ulysses vender hjem.Den Norske Opera & Ballett. Foto Erik Berg.
http://www.ellenruge.se

Ellen Ruge: «Når jeg jobber, skaper jeg rytme, dynamikk, spenning og fokus på scenen. Jeg jobber med opera, dans og teater, og til min hjelp har jeg lyskastere og gode medarbeidere. Jeg har nære samtaler med det kunstneriske teamet og tar del i scenografens valg av material og rom, regissørers valg av scenerier og tolkninger, samt kostymetegnerens valg av snitt og materialer. Jeg ser meg meg nysgjerrig rundt, tar mange forskjellige oppdrag og har en sterkt interesse for samtidskunst. Jeg er norsk, bosatt i Stockholm siden 1982 – utdannet stillbilde og video fotograf. Har alltid vært frilanser, men er for øyeblikket knyttet til Kungliga Dramatiska teatern i Stockholm.»
Lysdesign Elisabeth Kjeldahl Nilsson Den Norske Opera & Ballett. Foto Erik Berg. http://sceneweb.no/en/artist/4279/Elisabeth_Kjeldahl_Nilsson-1983-7-30 http://cargocollective.com/nilssonlys/Performing-arts

Lysdesign Elisabeth Kjeldahl Nilsson
Den Norske Opera & Ballett. Foto Erik Berg. http://sceneweb.no/en/artist/4279/Elisabeth_Kjeldahl_Nilsson-1983-7-30 http://cargocollective.com/nilssonlys/Performing-arts

Elisabeth Kjeldahl Nilsson har frilanset som lysdesigner innen scenekunst og konsert siden 2003 og har sin utdanning fra Dramatiska Institutet i Stockholm (2005-2008).
Våren 2016 er hun blant annet aktuell med «Blod och Eld» av Liv Strömquist og Ada Berger på Malmö Stadsteater, samt «Vestregata» av Maja Bohne Johnsen ved Hålogaland Teater. Scenograf og kostymedesigner Dordi Strøm og regi av Nina Wester.