Prague Quadrennial of Perfomance Design and Space (PQ15)

Prague Quadrennial of Perfomance Design and Space (PQ15)

Norge på Praha Kvadriennalen 2015 (PQ15) Praha, 18.-28. juni 2015

Hvert 4. år arrangeres denne verdensutstillingen hvor scenografi, kostymedesign, lysdesign og teaterarkitektur fra hele verden presenteres og debatteres. Hovedtemaet i år er Shared Space: Music Weather Politics. Norske Scenografers PQ15 – komité, bestående av Karen Schönemann, Ingrid Tønder og Christina Lindgren, har nominert Signe Becker til å representere Norge. Signe Becker har laget installasjonen ”Please, please me” spesielt for PQ15.

Signe Becker 2015

”Please, please me” , Signe Becker 2015.

Signe Becker arbeider som selvstendig kunstner og er også scenograf for to av Norges viktigste teater- og dansekompani: Verk Produksjoner og Ingri Fiksdal. Begge disse kompaniene legger stor vekt på det visuelle scenekunstuttrykket, og har fått innvilget Kulturrådets høythengende basisfinansiering. Becker har laget scenografi til Verk Produksjoners forestillinger Det eviga leendet og Stalker som begge fikk Heddaprisen for beste forestillinger i 2011 og 2013.

Signe Becker har en bachelorgrad i scenografi fra Akademi for Scenekunst i Fredrikstad (2006), og en mastergrad i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo (2008).

Image02

”Please, please me” , Signe Becker 2015.

Norske Scenografer ved Christina Lindgren og Karen Schønemann sier dette om nominasjonen: ”Signe Becker holder et høyt faglig nivå, og har på kort tid markert seg som en betydningsfull stemme i det frie scenekunstfeltet. Gjennom sin nytenkning og eksperimentering bidrar hun til en aktualisering av scenekunstens visuelle språk, og er en tydelig og sterk representant for det scenografiske fagfeltet innen fri scenekunst i Norge.”

”Please, please me” presenteres i trappeoppgangen i utstillingslokalene i Praha hvilket betyr at alle som besøker utstillingen vil få med seg det norske bidraget.

Image03

”Please, please me” , Signe Becker 2015.

Installasjonen viser en flokk deformerte menneskelignende figurer, de ligner skjeletter med uferdige kroppsdeler, som vekselsvis snubler eller seiler i flokk nedover den gamle barokktrappen mot avgrunnen på et 300 m2 stort norsk flagg. Uttrykket preges av noe enormt, noe voldsomt og brutalt og er en del av PQ15s tematikk ”Politics”.

Image04

”Please, please me” , Signe Becker 2015.

– Mer om Prague Quadriennalen (PQ): http://www.pq.cz/en/

– Mer om Signe Becker: http://www.signebecker.com

– For spørsmål, kontakt Karen Schønemann info@scenekost.no eller Marianne Roland marianneroland@me.com

Støttet av: UD, DTS, OCA, Norsk Kulturråd, Norske Scenografer, Verk Produksjoner