Scenograf og filmarkitekt Grethe Hejer i Store norske leksikon

15. mars 2019 synliggjøring

Mangeårig medlem i Norske Scenografer Grethe Hejer er ansvarlig scenograf og filmarkitekt for en lang rekke film og tv-produksjoner siden hun var ferdig utdannet arkitekt i 1951. Mest kjent er filmene De dødes tjern (1958) regi Kåre Bergstrøm og spillefilmen Hud (1983) med regi av Vibeke Løkkeberg. Hejer ble nominert til Amanda-prisen 1983 for scenografien til Hud.

Som ledd i Norske Scenografers satsing på kreditering og synliggjøring av våre medlemmer har styreleder Dordi Strøm startet arbeidet med å opprette artikler om scenografer, kostymedesignere, designere for figurteater, lysdesignere, videodesignere og lyddesignere i Store norske leksikon og på Wikipedia.

Lenke til portrettartikkelen om medlem, scenograf og filmscenograf Grethe Hejer på Store norske leksikon.